Muuttajan muistilista

Muuttoilmoituksen tekeminen, uusi sähkösopimus, kotivakuutuksen ottaminen. Mitä kaikkea muutossa pitikään muistaa? Täältä löydät listan asioista, jotka muuttajan tulisi muistaa.

Asumissäännöt

Ole kuin kotonasi mutta huomioi naapurisi. Asumissäännöt ja muut ohjeet on tarkoitettu noudatettavaksi yhteistyön sujumiseksi. Hyvät käytöstavatkaan eivät ole pahasta. Unholan asumissäännöt löytyvät täältä.

Hyvä vuokratapa

Toimivan vuokrasuhteen pelisäännöt. Hyvän vuokratavan tarkoituksena on ohjeistaa ongelmattomaan ja toimivaan asumiseen.

Pelastussuunnitelma

Pelastussuunnitelman tarkoitus on herättää asukkaat huomaamaan asuinympäristön vaaratekijät ja auttaa ehkäisemään vaaratilanteet ja vahingot.

Lajitteluopas

Omilla valinnoillasi voit vaikuttaa siihen, paljonko jätettä syntyy, kuinka se voidaan hyödyntää ja mitä taloyhtiösi jätehuolto maksaa.

Vuokranmaksuongelmat

Vuokranmaksuongelmat on hyvä hoitaa mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Älä siis jää yksin miettimään, vaan ota rohkeasti yhteyttä.

Asunnon vaihtaminen

Asunnonvaihdolle tulee olla hyväksyttävä syy, kuten muutokset terveydentilassa, perhekoossa tai taloudellisessa tilanteessa. Asunnonvaihtoa ei myönnetä toiseen samankokoiseen asuntoon.

Poismuutto

Muistithan irtisanoa asuntosi ajoissa? Huoneisto on siivottava ennen avainten luovutusta. Normaali asumistesta johtuva kuluminen otetaan huomioon. Huomioithan, että kuluminen ja likainen ovat kuitenkin kaksi eri asiaa.

Vikailmoitus

Pyydämme asiakkaitamme ilmoittamaan ei-kiireelliset huoltopalvelutoimenpiteet ja vuosikorjaustoivomukset tämän järjestelmän kautta. Kiireelliset korjaustyöt hoidetaan edelleen soittamalla kiinteistönhoitajalle numeroon 0500 382 344.

Häiriöilmoitus

Toisten asukkaiden huomioiminen sekä heidän normaalin elämisen äänten salliminen kuuluu taloyhtiössä hyviin tapoihin. Olisikin hyvä, että häiriötapauksissa sopuun päästäisiin asukkaiden kesken.
Jos keskustelu ei auta tai häiriö on jatkuvaa, täytä tämä lomake.

Kuntotarkastuslomake muuttajalle

Tästä löydät asunnon kuntotarkastuslomakkeen, olitpa sitten muuttamassa Vuokrakodeille tai lähtemässä pois.

Irtisanomisilmoitus

Kun päätät lähteä muualle, täytä irtisanomisilmoitus ja palauta se toimistoon. Muistathan yhden kuukauden irtisanomisajan. Se lasketaan täytenä kalenterikuukautena.

Vinkkejä asumiseen

Vinkkejä ja linkkejä asumiseen.