Muuttajan muistilista
Muuttoilmoituksen tekeminen, uusi sähkösopimus, kotivakuutuksen ottaminen. Mitä kaikkea muutossa pitikään muistaa? Täältä löydät listan asioista, jotka muuttajan tulisi muistaa.
Asumissäännöt
Ole kuin kotonasi mutta huomioi naapurisi. Asumissäännöt ja muut ohjeet on tarkoitettu noudatettavaksi yhteistyön sujumiseksi. Hyvät käytöstavatkaan eivät ole pahasta. Unholan asumissäännöt löytyvät täältä.
Hyvä vuokratapa
Toimivan vuokrasuhteen pelisäännöt. Hyvän vuokratavan tarkoituksena on ohjeistaa ongelmattomaan ja toimivaan asumiseen.
Pelastussuunnitelma
Pelastussuunnitelman tarkoitus on herättää asukkaat huomaamaan asuinympäristön vaaratekijät ja auttaa ehkäisemään vaaratilanteet ja vahingot.
Lajitteluopas
Omilla valinnoillasi voit vaikuttaa siihen, paljonko jätettä syntyy, kuinka se voidaan hyödyntää ja mitä taloyhtiösi jätehuolto maksaa.
Vuokranmaksuongelmat
Vuokranmaksuongelmat on hyvä hoitaa mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Älä siis jää yksin miettimään, vaan ota rohkeasti yhteyttä.
Asunnon vaihtaminen
Asunnonvaihdolle tulee olla hyväksyttävä syy, kuten muutokset terveydentilassa, perhekoossa tai taloudellisessa tilanteessa. Asunnonvaihtoa ei myönnetä toiseen samankokoiseen asuntoon.
Poismuutto
Muistithan irtisanoa asuntosi ajoissa? Huoneisto on siivottava ennen avainten luovutusta. Normaali asumistesta johtuva kuluminen otetaan huomioon. Huomioithan, että kuluminen ja likainen ovat kuitenkin kaksi eri asiaa.
Vikailmoitus
Pyydämme asiakkaitamme ilmoittamaan ei-kiireelliset huoltopalvelutoimenpiteet ja vuosikorjaustoivomukset tämän järjestelmän kautta. Kiireelliset korjaustyöt hoidetaan edelleen soittamalla kiinteistönhoitajalle numeroon 0500 382 344.
Häiriöilmoitus
Toisten asukkaiden huomioiminen sekä heidän normaalin elämisen äänten salliminen kuuluu taloyhtiössä hyviin tapoihin. Olisikin hyvä, että häiriötapauksissa sopuun päästäisiin asukkaiden kesken.
Jos keskustelu ei auta tai häiriö on jatkuvaa, täytä tämä lomake.
Kuntotarkastuslomake muuttajalle
Tästä löydät asunnon kuntotarkastuslomakkeen, olitpa sitten muuttamassa Vuokrakodeille tai lähtemässä pois.
Irtisanomisilmoitus
Kun päätät lähteä muualle, täytä irtisanomisilmoitus ja palauta se toimistoon. Muistathan yhden kuukauden irtisanomisajan. Se lasketaan täytenä kalenterikuukautena.
Vinkkejä asumiseen
Vinkkejä ja linkkejä asumiseen.